Om mig


Tja!
Jag heter Olof Hagliden och är 25 år. För ungefär 4 år sedan, början av 2009 så började jag komma till insikt med vad jag ville göra med mig själv och mitt liv. Jag vägde då 108 kg på mina 178 cm och orkade inte springa mer än 500 m. Sen dess har jag successivt börjat träna mer och mer. Jag tänkte börja med att ge er min korta tränings historia.
Under 2011 började jag träna på allvar för att klara av mitt  livs hittills största utmaning, nämligen multisporttävlingen utmaningen som jag och min bästa kompis Johan Fryksenius hade bestämt oss för att köra.
I augusti 2011 genomförde vi också utmaningen. Jag klarade mig genom tävlingen med nöd och näppe. Till stor del berodde det bara på Johan då han i princip släpade mig runt banan.
Efter Utmaningen fick jag blodad tand för träning och framförallt tävling.
Det började med att jag och Johan anmälde oss till Cykelvasan 2012, vilket då på hösten 2011 verkade som en omöjlighet att klara av.
Under hösten 2011 köpte jag mig en riktigt MTB, en Trek elite 9.8. Där någonstans började jag inse hur roligt det var att cykla. Jag bestämde mig efter påtryckningar från Johan att vi skulle genomföra Långloppscupen 2012.

Jag genomförde de flesta deltävlingarna i Långloppscupen 2012, även om jag inte var helt nöjd med allting så hade jag lyckats med vad jag hade tänkt mig.
Träningen fortsatte under vinter 2012-2013 och jag var fast besluten vid att genomföra hela Långloppscupen 2013. Jag köpte en ny cykel till säsongen 2013, en Trek Superfly PRO SL. Detta var ett rejält steg rent cykelmässigt. Från en 26" hardtail till en heldämpad 29".
Jag körde under 2013 alla deltävlingarna i långloppscupen och det gick ganska precis som jag hade tänkt mig.
Inför nästa års sässong satsar jag hårt för att se långt jag kan nå. Jag har en vision om att kunna slåss med den svenska mtb eliten, men vägen dit är lång. Men tack vare min familj och alla vänner som ständigt stöttar mig och inspirerar mig så fortsätter jag sikta mot drömmen om att nå toppen.
Hittills kan man summera min tillvaro som så; jag har gått från att vara en soffpotatis på nästan 110 kg till att idag vara en vältränad kille på 80 kg vars verklighetsuppfattning säger att det är fullt normalt att cykla 15-20 mil för nöjes skull.
För övrigt bor, och jobbar jag i Karlstad tillsamma med min fästmö Emma.
grisslehamn vid stranden
Jag kommer skriva allt möjligt här i min blogg… Här kommer ni kunna följa min utveckling.
Allt man gör påverkar utgången av ens visioner ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar