söndag 26 januari 2014

Att avsluta en vecka såhär borde va standard

Nu har vi kommit till den där kvällen i veckan då de flesta får ångest över att börja jobba igen, men inte jag, eller joo, kanske om jag skulle börja tänka på att jobba, men jag har som rutin att förknippa söndagskvällen med söndagsmys, något ni borde pröva ;)

Veckan som varit har innehållit rätt bra och kvalitativ träning. Gjorde ett rekordpass i onsdag genom att sätta en ny nivå på mina 4 minuters VO2 intervaller. Fantastiskt bra pass som kändes helt otroligt, benen svarade och bara matade på, och detta med en rätt så kraftig träningsvärk från måndagens benkränkarpass. Så det fick mig ju att undra hur bra det hade gått om jag faktiskt hade haft fräscha ben. 
På torsdagen körde jag ett tröskelpass, inte det bästa jag gjort, men benen kändes mer skrot på torsdagen än va de gjorde på onsdagen, så det var väll inte mycket mer med det. Fick till och med avbryta sista intervallen då jag faktiskt, tro det eller ej, gick in i väggen. Det gick ju också till historien som första väggningen på trainer för min del.

Träningen uteblev på fredagen enligt plan då jag var på kickoff med jobbet hela fredagen och halva lördagen. Enligt plan skulle jag ju då kört ett VO2 pass på lördag kväll. Men alla olika bidragande faktorer som dåligt med mat och sömn under kickoffen gjorde att jag la ner projektet då feelingen i kroppen inte var mycket att hänga i julgranen.

Till veckans höjdpunkt då!
Ett riktigt härligt distanspass idag med Anders Kvarnlöf, Patrik Sköldeborg och Christofer Molander.  
En schysst liten tur på "nästan" 10 mil och 1000 höjdmeter

Jag hade fått äran att stå för dagens rutt, och för er som känner mig väl, vet också att jag tycker  det är skoj att sitta å rita rutter och kolla vart man kan cykla för att hitta lite nya vägar. Hur man nu kan tycka det är så kul ;)
Vi samlades kl 8 vilket är hemskt tidigt för att vara på en söndag, men men, rätt skönt att va hemma i hyfsad tid å andra sidan. 
Vi körde på och jag märkte rätt snabbt att tempot inte var det vanliga "mystempot" jag var van med att köra på distanspass. MEN om man nu ska försöka se orsakerna så körde jag med dubbdäck á la Ice Spiker med enbart 2 bar medan de två som körde mtb hade valt lite mer lättrullade sommardäck och den 3:e körde på en cross. Så jag hoppas det var den bidragande faktorn till att jag idag fick slita hårt för att hänga med grabbarna. Sen kan jag inte heller bortse från att dessa tre killar är bland de snabbaste vi har i klubben, så det är ingen barnlek att bara haka på. Så nu när jag ursäktat mig för att jag var långsam så vill jag även tillägga att det är ruskigt bra "extra" träning att köra med tungrullade däck. Känslan när man tar av dem är ju att man nästan flyger fram.

Dessa tre hade jag förmånen att få cykla med idag

Turens höjdpunkt var att jag verkligen hade lyckats med min ruttdragning, nästan 5 mil var för mig helt nya vägar vilket självklart är mycket roligare än att cykla där man alltid cyklar.

För min egen del fick jag som sagt jobba på rätt hårt för att hänga med i deras tempo, men jag kände aldrig att jag blev låg på energi, kall eller trött. Däremot fick ju mina ben sig en rejäl omgång och jag kan nu se dem som slaktade, men om det är priset man får betala för att få ha såhär skoj i 4 timmar så säger jag inte nej. 

Så detta var en fantastiskt bra avslutning på veckan, imorgon börjar vecka nr 2 i mitt 3-veckors träningsblock. Och detta innebär 4 hårda VO2 pass om jag kan följa planen. Om jag kommer upp över 75 min effektiv VO2 träning denna vecka som kommer så kommer jag helt klart vara nöjd. Men det kräver ett pannben av stål och ett par starka ben för att klara av de där passen. Vi får se om jag har vad som krävs, I´ll do my best!!

;)

1 kommentar: