måndag 16 december 2013

Dags att stänga in sig i vinterbubblan

Nu är det ju vinter igen, och med vintern kommer den ihålliga vinterträningen. Idag var jag till VO2-testcenter och gick tillsammans med Johan Hellström igenom testdata, träningsupplägg och framtidsmål.
Vi kom fram till många vettiga saker. Det som var mest tydligt var att jag nått en punkt där min träning helt skall ändra riktning. Det är ju bara positivt då jag faktiskt nått en så pass hög nivå att jag kan lägga basträningen åt sidan och istället börja fokusera på träning som är mer specifik för mina mål.
Å andra sidan har jag i detta nu väldigt svårt att ställa om mig mentalt och acceptera allt som blivit sagt, då det på ett eller annat sätt känns som det jag tränat nu varit fel. Fast så är ju inte situationen, utan med facit i hand så har jag faktiskt gjort det mesta helt rätt ända fram till nu, för annars hade jag inte kunnat påbörja detta nya träningsupplägg. 

Så nu kastar jag mitt tidigare träningsupplägg å allt som har med det att göra i papperskorgen för att istället ta mig an det hiskligt jobbiga schema för de kommande 9 veckorna. Att jag kommer få slita tills jag trillar av cykeln vet jag redan nu. Jag hoppas bara att jag är mentalt tillräckligt stark för att klara av det jag ska genomföra. 
Så de närmaste 9 veckorna kommer jag bokstavligt talat stänga in mig i min egna lilla bubbla och träna helt enligt det jag blivit ordinerad. 


Jag gjorde en liknade sak förra vintern, då jag tränade nästan uteslutande för mig själv, och det visade sig vara en framgångsrik metod.

Nu undrar ni säkert vad skjutton det är jag ska pyssla med de närmaste 9 veckorna, och jag säger bara en sak... VO2... Mer behöver jag inte säga, för just de tre små tecknen säger allt.

Nu ska jag bara få arslet ur vagnen och komma igång med träningen också, brukar som alltid vara lättare sagt än gjort!

;)

1 kommentar:

  1. Hej.
    Vi såg dig när du stack iväg och vi såg dig när du kom tillbaka. Tänk att du springer så fort så man inte hinner se dig.
    Kram

    SvaraRadera